Vybrané správy TKKBS

« Späť

V Bratislave už druhý ročník potravinovej zbierky pre ľudí v núdzi

V Bratislave už druhý ročník potravinovej zbierky pre ľudí v núdzi

Bratislava 7. novembra (TK KBS) Bratislavská arcidiecézna charita v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou pripravila už druhý ročník potravinovej zbierky pre ľudí v núdzi. Vlani, keď sa táto zbierka konala v spolupráci so známym obchodným reťazcom Tesco prvýkrát, zaznamenala veľký ohlas verejnosti.

Zbierka sa bude sa konať v dňoch 10.-15. novembra t.r. v obchodnom dome Tesco na Kamennom námestí v centre Bratislavy. Pracovníci i dobrovoľníci charity budú pred oddelením potravín rozdávať propagačné letáky i všetky potrebné informácie. Budú tam v čase od 14.00 do 20.00 hodiny denne, v sobotu od 10.00 hod. do 19.00 hod.

V rámci zbierky sa zbierajú od darcov predovšetkým trvanlivé potraviny, drogériu a prostriedky osobnej hygieny – sú určené ľuďom, ktorí sú odkázaní na takúto pomoc. Vlani sa takto pomohlo vyzbierať takmer tonu potravín pre rehoľu Milosrdných bratov, ktorá nimi dokázala až štvrťroka zásobiť svoj Domov svätého Jána z Boha – zariadenie pre núdznych a ľudí bez domova, ktoré má kapacitu sto klientov. Bola to pre nich veľká pomoc.

Ako pripomína riaditeľ Bratislavskej arcidiecéznej charity ing. Alojz Marek, tento rok do zbierky zapájajú okrem rehole Milosrdných bratov aj zariadenie pre núdznych v bratislavskej Petržalke a občianske združenie Resoty v Podunajských Biskupiciach.

Výťažok zo zbierky pôjde aj pre Sklad solidarity, ktorý v Petržalke spravuje Slovenská katolícka charita a časť výťažku rozdá núdznym Bratislavská arcidiecézna charita, ktorá z vlaňajšieho výnosu zbierky počas celého roka poskytovala pomoc ľuďom, ktorí zaklopali na jej dvere – formou potravinových balíčkov, pričom niekoľkí boli vo veľmi ťaživej existenčnej situácii.

Organizátor zbierky bude mať aj tentoraz umiestnený svoj propagačný pútač pri vstupe do oddelenia potravín v Tescu na Kamennom námestí v centre Bratislavy.“

 

 

Najnovšie

Schválené slovenské vydanie modlitby na Jubilejný rok Milosrdenstva

Bratislava 26. mája (TK KBS) Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Stanislav...

Púť detí do Marianky prilákala napriek daždu vyše 500 detí a 300 dospelých

Marianka 26. mája (TK KBS) V sobotu 23. mája sa na pútnickom mieste v Marianke...

Slávnosť Zoslania Ducha Svätého slávil Svätý Otec v Bazilike sv. Petra

Vatikán 26. mája (TK KBS) Slávnosť Zoslania Ducha Svätého, ľudovo Turíce slávil pápež František...

Svätý Otec František poskytol rozhovor pre argentínsky La Voz del Pueblo

Vatikán 26. mája (RV) Svätý Otec František poskytol ďalší rozsiahly rozhovor, tentoraz zameraný...

Trnavská arcidiecéza vydala stanovisko k článkom o pohrebe biskupa Tótha

Trnava 26. mája (TK KBS) Trnavská arcidiecéza dnes vydala stanovisko k článkom uverejneným v...