Vybrané správy TKKBS

« Назад

Svätý Otec František navštívi v novembri Toskánsko: Prato a Florenciu

Vatikán 27. marca (RV) Poznáme detaily ďalšej pastoračnej návštevy pápeža Františka v rámci Talianska. Svätý Otec 10. novembra navštívi dve mestá v regióne Toskánsko: Prato a Florenciu. Program cesty dnes zverejnila Prefektúra pápežského domu. Pápež František odletí z Vatikánu helikoptérou o 7. hod. ráno. Na námestí pred katedrálou v Prate sa o 8. hod. stretne s tými, ktorí sa radia k „svetu práce“: zamestnancami, zamestnávateľmi a ďalšími. Hostiteľom bude tamojší biskup Franco Agostinelli.

Na 9. hodinu je plánovaný presun do neďalekej Florencie, kde pápeža privíta miestny arcibiskup, kardinál Giuseppe Betori. Svätý Otec sa o 10. hodine vo florentskej katedrále „Santa Maria del Fiore“ stretne s účastníkmi 5. celotalianskeho cirkevného kongresu s mottom „V Ježišovi Kristovi spočíva nový humanizmus“. Kongres sa bude konať počas piatich dní od 9. do 13. novembra. Pred vstupom do katedrály pápež František navštívi aj známu krstiteľnicu stojacu v jej susedstve.

Svätý Otec sa vo Florencii stretne tiež s chorými. Stane sa tak napoludnie v Bazilike Santissima Annunziata. Následne bude obedovať s chudobnými v neďalekej Jedálni sv. Františka spravovanej diecéznou charitou. Posledným bodom pastoračnej návštevy bude svätá omša, ktorú bude Svätý Otec sláviť o 15.30 na štadióne Artemio Franchi. Po nej sa vydá na spiatočnú cestu do Vatikánu, s predpokladaným návratom o 18. hod.

Návšteva tentoraz nespadá do záveru týždňa, ako je zvykom pri pápežových cestách v rámci Talianska. Ohlásený deň návštevy 10. november je utorok.

Комментарии

 

Najnovšie

Schválené slovenské vydanie modlitby na Jubilejný rok Milosrdenstva

Bratislava 26. mája (TK KBS) Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Stanislav...

Púť detí do Marianky prilákala napriek daždu vyše 500 detí a 300 dospelých

Marianka 26. mája (TK KBS) V sobotu 23. mája sa na pútnickom mieste v Marianke...

Slávnosť Zoslania Ducha Svätého slávil Svätý Otec v Bazilike sv. Petra

Vatikán 26. mája (TK KBS) Slávnosť Zoslania Ducha Svätého, ľudovo Turíce slávil pápež František...

Svätý Otec František poskytol rozhovor pre argentínsky La Voz del Pueblo

Vatikán 26. mája (RV) Svätý Otec František poskytol ďalší rozsiahly rozhovor, tentoraz zameraný...

Trnavská arcidiecéza vydala stanovisko k článkom o pohrebe biskupa Tótha

Trnava 26. mája (TK KBS) Trnavská arcidiecéza dnes vydala stanovisko k článkom uverejneným v...