« Späť

Prvé mená kapiel CampFestu 2018 zverejnené!

Prvé mená kapiel CampFestu 2018 zverejnené!

CampFest ako predovšetkým hudobný festval, ponúka priestor pre hudobníkov a kapely rôznych žánrov a talentov. Organizátori zverejnili mená zahraničných účinkujúcich, ktorých uvidíte 2.-5. augusta 2018 na Ranči Kráľova Lehota.
Niektoré mená zahraničných kapiel boli zverejnené už po Vianociach. Ide o interpretov, ktorí na CampFeste vystupovali v minulost. Organizátori ich účasť vysvetlili takto: „Rozhodli sme sa ich pozvať opäť, lebo im chceme vzdať úctu za to, že sú dôležitou súčasťou histórie CampFestu. Videli sme ich vplyv na mladú generáciu a Slovensko sa stalo ich druhým domovom. Tešíme sa, že budú opäť s nami!“

Graham Kendrick (UK) je energický šesťdesiatnik, ktorý prinesie svoje piesne naplnené poetckými biblickými pravdami, formujúce pohľad na Boha mnohých generácií. Graham je už viac ako 30 rokov v popredí kresťanskej hudby, a práve vďaka jeho talentu poznáme piesne ako „Svieť Ježiš svieť“ a mnoho ďalších. Pôsobí hlavne vo Veľkej Británii, no zúčastňuje sa aj na medzinárodných turné, festvaloch a konferenciách ako vedúci chvál alebo rečník. Aktuálne vydal nový album My Worth Is Not In What I Own, ktorý určite predstaví aj osobne vo svojom vystúpení.


Rivers & Robots (UK) je worship projekt z Manchesteru, ktorý hrá stále viac obľúbený indie štýl. Pôvodne začínali ako sólo projekt v roku 2010, no do roku 2012 sa rozšírili na serióznu kapelu. Ako samotní členovia hovoria: “Milujeme Ježiša a radi ho chválime skrze piesne, hudbu, kreatvitu a umenie. Naším cieľom je tvoriť piesne, ktoré vyjadrujú a prehlasujú, kým je Boh.” Tieto piesne sa najčastejšie preformujú do indie, folku a elektronických piesní. Chalani momentálne pracujú na nových piesňach, takže ich fanúšikovia sa majú určite na čo tešiť.


Mate.O (PL) je umelecké meno Mateusza Otremby – poľského vokalistu, gitaristu, skladateľa a významného predstaviteľa súčasnej kresťanskej hudobnej scény v Poľsku. Na Slovensku, ani na CampFeste však nie je žiadnym nováčikom. Jeho aktuálny album nesie názov Król Wszechświatów, pričom jeho tvorbu možno zaradiť medzi kvalitný a prepracovaný pop-jazz, ktorý obsahuje zaujímavé myšlienky a aranžmány, s výnimočnými textami jednotlivých skladieb.

Príjemným spestrením bude ďalší talent z prostredia britskej scény – Philippa Hanna, ktorá na CampFeste vystupovala v roku 2013. Táto oslňujúca mladá dáma sa vám predstaví so svojou tvorbou v štýle indie & popu. Philippa pochádza z muzikantskej rodiny a po takmer 20 rokoch na scéne, 5 albumoch (posledný s názvom Come Back Fightng) a tsíckach vystúpení, jej hlavným cieľom stále ostáva šírenie evanjelia skrze hudbu a vlastné svedectvo.

Four Kornerz (UK) je silná a energická zostava štyroch bratov z Londýna. Po dlhšom čase si zopakujú svoje vystúpenie vzostave Daniel, Deji, Vidal a TJ, a prinesú šialenú zmes RnB-pop-funku. V poslednom čase primiešali aj trochu reggae, preto je ich vystúpenie prísľubom poriadnej dávky zábavy.


Faith Child (UK) patrí takmer k inventáru CampFestu a evanjelizačných projektov pre mladých na Slovensku. Rodák z Londýna sa vie mladým priblížiť nielen svojím bezprostredným prejavom, ale aj kvalitnou hudbou v štýle Futuristc/Pop/HipHop. Jeho posledný album Airborne obsahuje nový kreatvny mix všetkého, čo Faith Child môže ponúknuť. Stojí za vypočute!
Momentálne prebieha 4. predplatné za 29€. Po ich vypredaní budú k dispozícii už len vstupenky priamo na mieste. Stále sú potrební muži a chlapci dobrovoľníci – ak by ste chceli pridať ruku k dielu, všetky potrebné informácie nájdete na ofciálnom webe festvalu. Ak máte vo svojom kalendári voľný termín od 2. do 5. augusta, určite si rezervujte svoje miesto na CampFeste 2018!
Text: Michaela Paštrnáková
Ofciálny web: http://www.campfest.sk
Facebook: CampFest - open Air Music Festval (OFFICIAL) 

Pre MK Rastislav Mečiar