Rozhovory

« Späť

Z listu jednej nevesty

Z listu jednej nevesty

Spomeňme si na Popolušku. Najprv sa Popoluška rozhodla ísť na bál v maminých starých šatách, ale keď jej víla dala nové, v akých šla? V starých maminých alebo si vybrala tie od víly?

Odpoveď je jasná - vybrala si tie od víly. Bola aj pri takej príležitosti skromná? Nie! Vyzerala ako jednoduchá slúžka? Nie! Keď vošla do dverí kráľovského paláca, každý si pomyslel, že je to princezná z iného kráľovstva. Vyšla zo seba, zariskovala, ukázala svoju krásu a princ si ju vybral.

Áno, poviem to úprimne: šaty sú na svadbe dôležité. Nie je jedno, či si dáš na seba lacné handry alebo pôjdeš ako princezná. Ja som sa rozhodla pre drahší variant šiat. Prečo? Pretože Tvoja  krása môže byť v ten deň uzdravená. Zažívala som uzdravenie už pri výbere šiat, keď som ich skúšala. Dievčatá na mňa netrpezlivo čakali, kým vyjdem z kabínky a vždy ohúrene zvolali pri novom modeli, tešili sa z mojej krásy a z toho ako vyzerám. V ten moment  sa moje srdce začalo tešiť a dosvedčovať mi, že som naozaj krásna. 

Pri druhom skúšaní šiat som si uvedomila vec, o ktorej som ani netušila. Vždy som si niekde v srdci pri pozeraní filmu Sissi alebo aj pri Popoluške hovorila: „Hm, ja ostanem iba tá Popoluška, na princeznú nemám.“ A zrazu, keď som si pri skúšaní obliekla tie najlepšie šaty, aké tam mali a pozrela som sa do zrkadla, ostala som v úžase sama zo seba a z toho, aká som nádherná. Vyzerala som ako typická princezná a vtedy som počula hlas vo svojom vnútri: "Moja kráľovská dcéra- teraz si to TY!- žiadna Popoluška v úzadí ale kráľovská dcéra!“

Niekedy v našich kresťanských kruhoch môžeme stretnúť „falošnú skromnosť“, ktorá zraňuje všetkých dookola aj tú osobu samotnú. Pohŕda vonkajšou krásou- dokonca sa jej bojí. Vnútorná krása však nevylučuje vonkajšiu a to platí aj pre nevesty. Je to jedinečný deň, ktorý sa už nezopakuje. Poznám príbeh jednej ženy, ktorá si povedala, že na šatách trošku ušetrí a bude si hľadať lacnejší variant, pretože v tom čase nemala dostatok financií. V svadobnom salóne si nakoniec vybrala lacnejší typ. Po dlhom čase sa priznala, že nebola úplne spokojná. Dodnes ľutuje, že si nevybrala tie, po ktorých túžila a zostalo v nej sklamanie zo seba ako z nevesty.

Dopraj si vyšší štandard v tento deň ( samozrejme - nie je to, to najdôležitejšie pre svadobný deň), ale môžeš byť uzdravená aj týmto spôsobom. Skús dať priestor Bohu, aby Ťa uzdravoval. Boh Ti chce dať pocítiť, aká výnimočná a nádherná žena si a vie sa postarať aj o financie - stačí Mu len dôverovať. Aj týmto malým článočkom, Ťa chcem povzbudiť k odvahe a povedať Ti akú výnimočnú chvíľu môžeš prežívať na svojej svadbe a ako si môžeš naplno užívať svoju krásu, nielen v tento deň, ale aj dlho po ňom:-)

 
 
Za článok ďakujeme krásnej neveste, ktorá si neželá zverejnenie jej mena