« Späť

Škripek sa stal zakladateľom Syriackej parlamentnej skupiny

Škripek sa stal zakladateľom Syriackej parlamentnej skupiny

Branislav Škripek sa stal jedným z piatich zakladajúcich členov Syriackej parlamentnej skupiny (Syriac friendship group), ktorej cieľom je propagovať náboženskú slobodu kresťanov a iných menšín v Sýrii a na Blízkom východe.

Parlamentná skupina nemá právnu subjektivitu a oficiálne nereprezentuje postoj Európskeho parlamentu. Poslanci Európskeho parlamentu v tejto neformálnej skupine sú zástupcami štyroch rôznych európskych politických strán: Európski ľudovci, Socialisti, Liberáli a Konzervatívci zastúpení Branislavom Škripekom.
Práve tento široký konsenzus v oblasti hájenia práv kresťanov na Blízkom východe môže v budúcnosti predstavovať dôležitý odkaz pre predstaviteľov európskej politiky: Európa by sa mala viac zaujímať o osud kresťanov v regiónoch, kde sú dlhodobo vystavovaní porušovaniu náboženských slobôd, násilnému vysťahovaniu a masovému vyvražďovaniu.”
Zakladatelia:
Weidenholzer (S&D, AT)

Nart (ALDE, ES)

Adaktusson (EPP, SE)

Hölvényi (EPP, HU)

Škripek (ECR, SK)

zdroj:http://www.branislavskripek.sk/

Pre MK Rastislav Mečiar

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Bohu vďaka za skvelého europoslanca! Braňo je naozaj kvalitný človek so stále zapáleným srdcom pre Božie kráľovstvo. Nech ho Pán mocne žehná a vedie jeho kroky.
Odoslané 13.5.2016 15:38.