« Späť

Nový spevník piesní chvál-Godzone spevník

Nový spevník piesní chvál-Godzone spevník

Texty a akordy chválových piesní, ktoré znejú na modlitebných stretnutiach po celom Slovensku sa ocitli na jednom mieste. Vďaka aktivite čerstvých absolventov animátorskej školy Godzone school vznikol Godzone spevník . Má slúžiť ako pomôcka pri službe začínajúcich lídrov chválových kapiel a spoločenstiev.

Spevník vznikal počas víkendov Godzone school ako jeden zo záverečných praktických výstupov študentov. Zámer bol veľmi jednoduchý a praktický: „Chceli sme zjednodušiť službu worship lídrov a ušetriť im čas, aby nemuseli na internete hľadať správne akordy.“ Vznikla tak praktická zbierka  textov a akordov k päťdesiatym piesňam, ktorá vychádza vo forme krásne graficky riešeného spevníka. O jeho grafickú úpravu a vydanie sa zaslúžili zamestnanci projektu Godzone. Spevník má potenciál stať sa súčasťou každodenného života všetkých tých, ktorí sa radi modlia prostredníctvom piesní chvál a uctievania či už vo svojej osobnej modlitbe, alebo na stretkách a omšiach. Je vhodný pre chválové spoločenstvá, kapely aj spevácke zbory.

Študenti svoj spevník predstavujú slovami: „Môžete v ňom nájsť známe piesne chvál s ich akordmi a textami, ktorých hĺbka a krása nás vovádzajú ešte bližšie pred Božiu tvár.“ Piesne v spevníku pochádzajú od kresťanských chválových kapiel ESPÉ, Heartbeat, Lámačské chvály, Godknows a Timothy a sú usporiadané podľa abecedy. Mnohé z nich posyktol študentom Matej Hudáček, ktorý ich už dlhé roky zhromažďuje a zverejňuje na svojom webe. Spevník je zujímavo vizuálne spracovaný a samotné texty s akordmi dopĺňajú farebné grafiky na motívy chválových piesní. Ako plnofarebnú publikáciu ho vydal projekt Godzone a už čoskoro bude k dispozícii v internetovom obchode Godzoneshop.

Okrem tohto projektu vytvorili absolventi Godzone school aj ďalšie projekty, napríklad „Dynamické modlitby“ – projekt povzbudzujúci k modlitbám počas cestovania, ktorý je aktívny najmä v prostredí instagramu, kde nájdete viac pod #cestujmodlisaafoť. Godzone school je dvojročná animátorská škola pre mladých lídrov, ktorí túžia ďalej rozvíjať víziu generáciu, ktorej ide o Božie kráľovstvo. Momentálne je otvorené prihlasovanie do šiesteho ročníka Godzone school, ktoré nájdete na stránke school.godzone.sk.
 

zdroj:http://www.godzone.sk/

Pre MK Rastislav Mečiar