« Späť

Duchovná obnova s p. Jamesom Manjackalom

Duchovná obnova s p. Jamesom Manjackalom

Na duchovnú obnovu s p. Jamesom Manjackalom v Košiciach je prihlásených takmer 3000 ľudí. Registrácia stále prebieha.
Duchovné cvičenia s misionárom Božieho milosrdenstva p. Jamesom Manjackalom prebehnú v Košiciach v dňoch 8. – 10. júla. Možnosť prihlásiť sa je predĺžená až do 6. júla. Registrovaných je už viac než 2 700 účastníkov a desiatky kňazov a rehoľných sestier. Prihlasujú sa jednotlivci i celé rodiny nielen zo Slovenska, Českej republiky, ale napríklad aj z Chorvátska. Registrácia pre účastníkov, dobrovoľníkov, kňazov a rehoľné osoby prebieha na internetových stránkach http://www.duchovniobnova.cz.
Exercície s katolíckym charizmatickým kňazom z Indie organizuje nadačný fond Credo pravidelne v Českej republike i na Slovensku. Posledná obnova v Česku prebehla v októbri 2015. Na Slovensku sa konala niekoľkotisícová obnova za uzdravenie naposledy v Nitre a po pozitívnych ohlasoch a žiadostiach z východného Slovenska sa organizátori rozhodli pre konanie ďalšej obnovy práve v Košiciach. Uskutoční sa so súhlasom arcibiskupa Mons. Bernarda Bobera a pod záštitou minoritov na Slovensku. Mediálnym partnerom sú Katolícke noviny, rádio Lumen a Výveska.sk.
Otec James Manjackal bol tento rok na popolcovú stredu spolu s ďalšími vybranými kňazmi menovaný pápežom Františkom misionárom Božieho milosrdenstva. Sám Svätý Otec vo svojej bule Misericordiae Vultu, ktorá vyhlasuje mimoriadny Svätý rok Milosrdenstva, vyzýva: „Prosím spolubratov biskupov, aby posielali a prijímali týchto misionárov, ktorí majú byť predovšetkým presvedčivými kazateľmi milosrdenstva; nech sa v diecézach konajú ľudové misie, aby títo misionári boli zvestovateľmi radosti z odpustenia; nech sú pozvaní udeľovať sviatosť zmierenia ľudu, aby milostivý čas Jubilejného roka umožnil mnohým vzdialeným synom vrátiť sa na cestu do otcovskému domu; týmto kňazom dávam tiež právomoc odpúšťať hriechy, ktoré sú vyhradené jedine Apoštolskej stolici, aby bola zjavná šírka ich poslania.“
Otec James sa už teraz za všetkých prihlásených účastníkov modlí, aby Pán pripravil ich srdcia na odpustenie, na hlboké a skutočné obnovenie viery v Duchu Svätom. Ohlasy z predchádzajúcich duchovných obnov si môžete prečítať na  http://www.duchovniobnova.cz/svedectvi/.
Nadačný fond Credo sa svojou činnosťou snaží o šírenie kresťanských hodnôt v spoločnosti. Pravidelne pripravuje evanjelizačné akcie, semináre pre manželov a verejné zbierky.

zdroj:http:// www.credonadacnifond.cz

Pre MK Rastislav Mečiar