História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

Zoslanie Ducha Svätého 2017

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Bonifáca, biskupa a mučeníka. Spomienka. Alebo Svätodušný pondelok. Votívna sv. omša.
Štvrtok: NÁŠHO PÁNA JEŽIŠA KRISTA, NAJVYŠŠIEHO A VEČNÉHO KŇAZA. Sviatok.
Sobota: Panny Márie v sobotu. Ľub. spomienka.
Nedeľa: NAJSVÄTEJŠEJ TROJICE. Slávnosť.

Oznamy

Veriaci, ktorý sa na slávnosť Zoslania Ducha Svätého zúčastní na verejnom speve alebo recitovaní hymnu Veni, Creator Spiritu, môže za zvyčajných podmienok získať úplné odpustky.

Dnešnou nedeľou Zoslania Ducha Svätého končí veľkonočné obdobie. Od zajtra sa modlíme Anjel Pána.

Zbierka na masmédiá činila 1055,-€. Pán nech požehná všetkých darcov.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.
Prosím rodičov birmovancov o stretnutie na budúci týždeň v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej.
Upratovanie kostola rodinami birmovancov bude týždeň pred birmovkou v sobotu 17.6.2017.

Na budúci víkend bude v našom Pastoračnom centre prebiehať Kurz prípravy snúbencov do manželstva. Modlime sa za nádejné kresťanské rodiny a za animátorov, aby všetci boli otvorení hlasu Ducha Svätého.

Stále pokračujú sväté omše pre prvoprijímajúce deti spolu s rodičmi v piatok resp. v stredu. Ide hlavne o terajších druhákov. Od budúceho školského roku budú tieto sväté omše bývať v stredu, ako bolo pôvodne, aby sväté omše v piatok mohli byť viac zamerané na birmovancov a snúbencov.

Rodičia pri príležitosti 1. svätého prijímania detí darovali na kostol 90,-€. Pán nech ich požehnáva.

Prosím žiakov 8. ročníkov z našej farnosti, aby si vyzdvihli prihlášky na prijatie sviatosti birmovania na nasledujúci rok. Prosím mladých animátorov a učiteľov náboženstva, aby vysvetlili a priblížili žiakom význam tejto sviatosti.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dokončenie Pastoračného centra vo farnosti sv. Cyrila Metoda.

15. júna 2017 – vo štvrtok, na slávnosť Božieho Tela, bude večer v kostole sv. Cyrila a Metoda o 18.00 spoločná slávnostná svätá omša a po nej bude nasledovať procesia s Eucharistickým Kristom. Z tohto dôvodu je zrušená v jezuitskej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie večerná svätá omša o 18.30. Sväté omše v ten deň v jezuitskej kaplnke budú o 6.00, 8.00 a 17.00.

V utorok 6.6.2017 v Dome umenia sa uskutoční Pôvodný slovenský muzikál o jednom z najvýznamnejších a najobľúbenejších svätcov, sv. Františkovi z Assisi, ktorého život bol plný vzletov a pádov. Emotívny príbeh o človeku, ktorý sa svojím životom stal príkladom pre celé generácie. Viac informácii na plagátoch.

Retro mládežka bude v jezuitskej kaplnke v sobotu 10.6.2017 o 08.08 PM (20.08 hod.) s komunitným ružencom pred sv. omšou, s mini koncertom po sv. omši a s agapé.

Ďakujem tým členom rôznych farských spoločenstiev a skupín, ktorí sa zapájajú do upratovania kostola a Pastoračného centra.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes je zbierka na katolícke masmédiá – 1010 eur. Za Vaše milodary Vám ďakujeme.

Končí sa veľkonočné obdobie. Od zajtra sa modlíme Anjel Pána a počas celého mesiaca sa modlíme Litánie k Božskému Srdcu.

11. júna 2017 bude v našej jezuitskej kaplnke zbierka na náš exercičný dom tu v Piešťanoch. Chceme Vás poprosiť, našich priateľov a dobrodincov o finančnú pomoc pri rekonštrukcii našej kotolne v exercičnom dome, ktorý slúži na duchovné potreby aj pre našich veriacich (modlitbu, stíšenie, duchovné obnovy). Za Vaše milodary Vám ďakujeme.

Na budúcu nedeľu 11. júna 2017 Vás pozývame k spoločnému štúdiu a diskusii na otázky o učení pápeža Františka o láske v rodine o posynodálnom dokumente AMORIS LAETITIA (Radosť lásky). Stretnutie bude po večernej svätej omši v pastoračnom centre o 19.30h.

„Čo hľadáte?“ (Jn 1,38) je heslo tohtoročného tábora Cesta Pravda Život, určeného pre mladých vo veku od 18 do 35 rokov, ktorý sa uskutoční od 22. do 29. júla 2017 na Trlenskej chate pri Ružomberku. Aj tento rok pozývame mladých ľudí prežiť intenzívny program: trojdňové duchovné cvičenia, osobné duchovné sprevádzanie, turistiku a spoločenské aktivity, pod vedením jezuitov P. Jakuba Garčára SJ, Petra Bušu SJ a sestry Simeony z Congregatio Jesu. Prihlásiť sa môžete do 1. júla a účastnícky príspevok je € 80. Viac info na plagátoch.

 

Dôležitý oznam

15. júna 2017 – vo štvrtok, na slávnosť Božieho Tela, bude večer v kostole sv. Cyrila a Metoda o 18.00h spoločná slávnostná svätá omša a po nej bude nasledovať procesia s Eucharistickým Kristom. Z tohto dôvodu je zrušená v našej jezuitskej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie večerná svätá omša o 18.30h. Sväté omše v ten deň budú o 6.00, 8.00 a 17.00h.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan