História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

7. veľkonočná nedeľa 2017

Liturgický kalendár

Štvrtok: Sv. Justína, mučeníka. Spomienka. Prvý štvrtok v mesiaci. Deň modlitieb za duchovné povolania.
Piatok: Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: Sv. Karola Lwangu a spoločníkov, mučeníkov. Spomienka.
Nedeľa: ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO. Slávnosť.

Oznamy

Od piatku po svätých omšiach sa modlíme Novénu k Duchu Svätému.

Dnes je zbierka na masmédiá. Pán nech požehná všetkých darcov.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.

Prosím žiakov 8. ročníkov z našej farnosti, aby si vyzdvihli prihlášky na prijatie sviatosti birmovania na nasledujúci rok. Prosím mladých animátorov a učiteľov náboženstva, aby vysvetlili a priblížili žiakom význam tejto sviatosti.

V našom meste je vyše 6 tis. ľudí bez náboženskej príslušnosti a polovica mladých a dospelých kresťanov nemá sviatosť birmovania. Prosím ochotných ľudí z rôznych spoločenstiev, ktorí podľa informácie pátra Leopolda Slaninku hľadajú službu evanjelizácie a katechizácie v malých spoločenstvách, aby si týchto ľudí vo svojom okolí všímali, nadväzovali s nimi dialóg a priviedli ich bližšie do Cirkvi, kde sa im potom môžu venovať ako animátori.

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiac júl bude na budúci týždeň ako obvykle.

Prvý piatok v mesiaci. Chorých spovedáme ako obvykle. Od stredy pri večerných svätých omšiach hodinu pred sv. omšou. V piatok od 16.00, zároveň bude vyložená Sviatosť Oltárna na poklonu.

Na prvú sobotu v mesiaci bude po rannej svätej omši o 7.30 fatimská mariánska pobožnosť k Panne Márii spojená s modlitbou svätého ruženca, so snahou o napĺňanie fatimského programu a posolstva.

V sobotu 3. júna o 10.00 bude na Kúpeľnom ostrove v rámci Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny Požehnanie prameňov.
V ten istý deň popoludní o 16.15 v Kúpeľnej kaplnke Božského Srdca Ježišovho bude slávnostná svätá omša spojená s umiestnením relikvie blahoslaveného Karola I. Habsburského pri príležitosti 100. výročia “Stretnutia troch cisárov” (rakúsko-uhorského, nemeckého a bulharského cára) 2. - 3. februára 1917 v Piešťanoch. Podujatia sa zúčastnia aj jeho potomkovia arcivojvoda rakúsky Simeon von Habsburg-Lotringen a Georg Habsburg-Lotringen. Podujatie má výslovne duchovný charakter, pri ktorom chceme vyzdvihnúť čnosti panovníka, manžela a otca Karola I., ktorý pre dosiahnutie mieru sa zrieka všetkých svetských úradov a výsad, všetkého majetku, odovzdáva sa do rúk Božej Prozreteľnosti a je so svojou manželkou Zitou a ôsmimi deťmi vyhnaný na ostrov Madeira, kde po útrapách života zomiera mladý 35-ročný 1.4.1922. Za blahoslaveného ho vyhlásil pápež sv. Ján Pavol II. 3.10.2004.
V tento deň si pripomenieme aj 70. výročie návštevy Piešťan pri príležitosti Požehnania prameňov J. Em. kardinála Jozefa Berana v roku 1947, vtedajšieho pražského arcibiskupa, ktorý na pamiatku tejto návštevy podaroval Kaplnke BSJ sochu Pražského Jezuliatka. Aj pri ňom prebieha proces blahorečenia.
Slávnostnú sv. omšu bude viesť J. Ex. Mons. Ján Sokol, emeritný trnavský arcibiskup.

Ďakujem tým členom rôznych farských spoločenstiev a skupín, ktorí sa zapájajú do upratovania kostola a Pastoračného centra.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes je zbierka na katolícke masmédiá. Za Vaše milodary Vám ďakujeme.

Zapisovanie svätých omší na júl bude v našej kaplnke 30. mája 2017 pred svätými omšami: o 5.30 na 6.00; o 7.30 na 8.00h. a o 18.00 na 18.30h.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 3. júna 2017 po rannej svätej omši o 8.00h.

Na budúci týždeň bude v našej kaplnke eucharistická adorácia: od 15.00 do svätej omše.

Letné kántrové dni: sú na budúci týždeň, v stredu, piatok a sobotu. Ich obsahom je modlitba za jednotu kresťanov alebo za duchovné povolania.

V tomto týždni sa modlíme Novénu k Duchu Svätému.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan