História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

4. veľkonočná nedeľa 2017

Liturgický kalendár

Nedeľa: PIATA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA

Oznamy

Dnešná Štvrtá veľkonočná nedeľa je Nedeľou Dobrého pastiera, keď sa modlíme za kňazské a rehoľné povolania, aby ich Pán požehnal pre službu Božiemu ľudu.

V dnešnú nedeľu je zbierka na kňazský seminár.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v piatok resp. v stredu. Preskúšanie tretiakov z 3. časti bude po sv. omšiach. Na nástenke je zoznam prvoprijímajúcich detí. V piatok pred sv. omšou o 17.45 bude nácvik spevu. Prosím deti, aby prišli skôr. Po sv. omši bude predbežný nácvik detí aj s rodičmi.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.

Stretnutie s učiteľmi náboženstva bude v utorok o 15.00.

Pri príležitosti 100. výročia fatimských zjavení Panny Márie Vás pozývame na slávnostné zasvätenie Panne Márii farností, dekanátu a mesta Piešťany v sobotu 13. mája 2017 o 16.15 vo farskom kostole sv. Cyrila Metoda. Podrobnejší program je na nástenke. Tiež prosím rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tohto výnimočného slávenia aj do modlitby sv. ruženca (deti, birmovanci, manželia, rodiny). Svätá omša o 16.15 v kaplnke BSJ nebude, presunie sa do farského kostola.

Na budúci víkend bude prebiehať vo farnosti Kurz prípravy snúbencov. Modlime sa za dobré kresťanské manželstvá a rodiny aj za animátorov, ktorí sa venujú snúbencom.

Obraciame sa s prosbou na všetky skupiny a spoločenstvá, ktoré chodia do Pastoračného centra, aby sa zapojili do jeho upratovania a aby sme si ho spoločne udržiavali v poriadku a čistote. Prosím aj birmovancov, miništrantov, animátorov snúbencov, Neokatechumenátne hnutie, Tešiteľky Božského Srdca, modlitbové spoločenstvá Modlitby matiek a pod. Upratovanie koordinuje p. kostolníčka Moravčíkova Sidónia, na ktorú sa môžete obrátiť a dohodnúť termíny.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes na nedeľu Dobrého Pastiera je zbierka na kňazský a rehoľný dorast. Za vaše milodary vám ďakujeme.

Pri príležitosti 100. výročia fatimských zjavení Panny Márie Vás pozývame na slávnostné zasvätenie Panne Márii farností, dekanátu a mesta Piešťany v sobotu 13. mája 2017 o 16.15 vo farskom kostole sv. Cyrila Metoda. Podrobnejší program je na nástenke. Tiež prosím rôzne farské skupiny, aby sa zapojili do tohto výnimočného slávenia.

Pátri jezuiti pozývajú na 3 – ročnú duchovnú formáciu v rámci Spoločenstiev kresťanského života (CVX). Pozvaní sú: mládež i dospelí, slobodní, aj manželia, ale aj rozvedení či znovazosobášení (ktorí nemajú možnosť pristupovať k sviatostiam). Prihlásiť sa možno najneskôr do 9. mája 2017 v sakristii Kaplnky po sv. omšiach.

Pátri jezuiti pozývajú k meditácii v rámci už 7. ročníka projektu Umenie Ducha – návrat súčasného umenia do chrámu, do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Od začiatku mája je tu prezentované dielo slovenskej výtvarníčky Zuzany Botekovej s názvom: Anjelský ruženec.

14. mája Vás opäť pozývame k spoločnému štúdiu a poznávaniu učenia pápeža Františka o láske v rodine čítaním, analýzou a debatou o posynodálnom dokumente AMORIS LAETITIA (Radosť lásky) – po večernej svätej omši o 18.30h v našej kaplnke.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan